26 Nis 2007

Buscık lar ve Bat Çıklar...

Geçen sene Bursa'ya gittik sadece birkaç günlüğüne. Çokta eğlendik. Öyle kafamıza göre hamam, yemek, dağ sefası yaptık. Pek yol bilmediğimiz için sağa sola adres soruyorduk. Farklı yerlerde farklı tarifler bazen dikkat çekiyor haliyle....

Adres sorduğumuz elemanlardan biri "-düz devam edin 2 bat çık geçin sonra sağa dönün." Biz tamam sağol diyerek yola devam edelim dedik. Durduk, durduk ama bat çık ne çıkaramadık. En sonunda alt geçit olduğunu anladık.

Geçen birine Gaziantep'te turistik çarşının adını şu an hatırlayamadığım bir kebapçısına olan çıkışını bir dükkan'a girip sordum. Bu çarşının 3 çıkışı var ve orada oturan dükkan sahiplerinden birinin insan o çıkışı bileceğini umuyor. Adam öyle bir çıkış yok dedi. Sonra arkadaşın ne iş yapıyor dedi. Ben de aslında arkadaşım İstanbul'da eczacı ama bu bilginin sizi benim gitmek istediğim yere tarif etmenize yardımcı olabileceğini düşünmüyorum dedim. Bir kaç kişiye daha sorunca aynı çarşıda olmadığımızı bile düşünmeye başlamıştım ki 10 yaşlarında ki bir çocuk ile aynı dili konuşuyormuşuz.

Bir arkadaşım anlattı: Şöför yanındaki elemana sorar, yol müsait mi diye. "Bas çık abi" der eleman. Şöför de basar ve çıkar, çıkması ile minübüse bindirmesi bir olur. Kızarak "-oğlum niye bas çık diyorsun."
"-Abi küçük otobüs geliyor demek istedim." der tarifçi eleman :)

Bu arada Mudanya'da parklarda kuruyemiş yemek yasak. Dikkat edin kuruyemiş kabuğu parka atmak değil, kuruyemiş yemek yasak :)

Bir ara bulursam o tabelanın fotoğrafını eklerim bu posta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder