19 Ara 2007

Candan Erçetin Konseri Bostancı Gösteri Merkezi


14 Aralık 2007 de Bostancı gösteri merkezinde Candan Erçetin'in konserine gittik. Satılan son bir kaç biletten birini almak bana nasip oldu. Fotoğrafı ne yazık ki cep telefonum ile çektim. 9:24 te başlayan konser 12 sularında bitti. Çok keyifli çok güzel bir konserdi. Eski parçalardan okudu, kah yeni parçalardan, kah eski klasikleşmiş Türk Müziğinden. Fotoğraf çekmek yasak dendi diye götürmediğimiz Fotoğraf Makinelerini konsere götürsek kullanabileceğimiz aşikardı. Candan Erçetin sesiyle ve sahne performansı ile resmen beni ve arkadaşımı büyüledi. Baştan aşağı bir asalet, bir güzellikle bezenmiş büyüleyici bir kadın solist. Ses performansı harikaydı. Resmen bir melek gibiydi. İkinci yarıda o kadar haraketliydi ki, bu haraketliliğe ayak uydurabilecek ayakkabı olmadığından olsa gerek yanyaktı.

Herkese bir gün Candan Erçetin'i canlı dinlemek nasip olsun.

Dikkat çekici şekilde sahnede konsere eşlik eden Orkestra kusursuzdu resmen. Öyle ki, Candan ve Orkestrası albüm doldurabilirdi bu konserde. Ağzınıza sağlık Candan Erçetin, elinize sağlık orkestrası. Yeri gelmişken bir tespitte de bulunmak isterim.

Candan Erçetin ve Zeki Müren parçaları karşılaştırılması
Candan Erçetin Parçaları
Unut sevme beni, Her aşk bitermiş, Söz vermiştin sen bana/ yanı başımda yaşlanmaya, korkarım (korkarım alışacağız birbirimize), meğer (ağlamam artık gidenlere, ağlamam artık bitenlere), merak ediyorum (merak ediyorum ne yapacaksın benden sonraki hayatında), mühim değil (bitti buraya kadarmış bile dedim, unuttum bile dedim), olmaz (ansızın hayatıma giriyorsun, varlığınla aklımı çeliyorsun, zamanla aşka alışıyorsun, daha az gülüp, daha çok düşünüyorsun), yazık oldu (sebep yokken ayrı düştük) şarkıları Candan Erçetin'e ait. İlginç bir şekilde Candan Erçetin şarkılarında hep yeniden aşık olan, ama aşık olduğu kişi ona karşısını ya yitiriyor, ya Candan ilgisini aşkına yitiriyor veya başka bir şekilde ilk aşkında o ilk heyecan sona eriyor ve aşk sona eriyor. Bazen biten aşk umrunda olmuyor, bazen arkasından ağıt yakıyor. Şarkılar hep biten aşk üzerine yazılmış.

Zeki Müren Parçaları
Sev beni, Ah bu şarkıların gözü kör olsun, Anladım sevmeyeceksin beni, Aşkı bekle diyor kalbim, Beklenen Şarkı, Ben ağlarım o ellerle gülüyor, Ben seni unutmak için sevmedim gibi parçalarla dolu albümleri. Zeki Müren şarkılarına göre hiç sevdiğine kavuşamamış. Beklemiş hep, bir umut ile. Karşı taraf bazen umut verip gelmemiş, bazen sadece platonik şekilde sevmiş karşısındakini, hiç bir zaman kavuşamamış. Hep bir yalnızlık yaşamış. Kavuşulamamış, yaşanamış aşklara yazılmış şarkıları.

Birinin aşkı hep sona ermiş, diğeri kavuşamamış. İkisi de hep aşk acısı çekmiş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder