1 Mar 2008

Onun Arabası Var!

facebook.com'a ilginin çok yüksek olduğu janjanlı günler geride kaldı. Biz millet olarak bu yeniliği o kadar çabuk benimsedik ki tvlerde ve gazetelerde duyurulduktan sonra kısa bir sürede ülke olarak facebook'ta 5. sıraya yerleştik. Toplumumuzun basın tarafından ne kadar çabuk bir şeylerden etkilendiğinin de bir göstergesi de oldu bu. Basını kontrol eden ülkeyi kontrol eder demek doğru oluyor yani.

Ama konumuz facebook.com da kullanılan profil fotoları. Profil fotosunun olmamasını anlarım, insanların kendi fotolarını koymalarını da anlarım. Hatta en doğrusu bu :) Beyaz önlükle çekilmiş fotoğrafı da anlarım. Veya belli ki şirketin kendine tahsis etmiş olduğu güzel koltukta veya kendi iş yerinin makam koltuğunda çekilmiş fotoğrafı da anlarım. (Anı babında çekilmiştir en azından. Bir zorlama yok)

Lakin şimdilerde yeni moda arabanın sürücü koltuğundayken çekilmiş profil fotoları. Sanırım bu profil fotoğrafı sürücünün arabasının olduğunu gösteriyor. Bir statü göstergesi yani (zengin adam, Ray-Ban gözlüğü de var ise yeme de yanında yat!). Öyle tesadüfen çekilmiş anı için olabilecek bir fotoğrafta değil, estetik hiç bir yönü de yok, yüz zaten ışık şartlarından ve gözlükten seçilmiyor. Yani zorlama bir profil fotosu düpedüz :))
O profil fotosunu kullanan arkadaşlara naçizane tavsiyelerim olacak.
Sizinle ilgilenen kızların kafasındaki şüphe bulutlarını kaldırırsanız eminim daha çok ve çabuk sonuçlara gidebilirsiniz. Şöyle ki:
Araba var, araba var. Bir kere içinde olduğunuz arabanın markası belli değil. Ne arabası olduğu da belli değil. 4-5 Milyara satılan bir rus arabası da olabilir. 200 milyar değerinde satılan büyük bir jeep te olabilir. Emaneten verilmiş şirketinizin arabası da olabilir. Ve daha da kötüsü siz asgari ücrete tabi olan bir işçi olabilirsiniz o şirkette. Veya zengin bir arkadaşınızın arabasına izinle oturdunuz. Muhtemelen öyle bir arabanın koltuğuna bir daha da oturamayacaksınız. Olabilirde olabilir. Ben bu arkadaşlara banka cüzdanlarının önlü arkalı fotokopisini ve/veya arabanın ruhsat fotokopisini araba içinde çektirdikleri profil fotoları yerine kullanmalarını tavsiye edeceğim. Kendi fotoları şart değil, olsa da olur, olmasa da. Nede olsa çoğu çok karanlıkta çekilmiş, güneş gözlüklü ve yüzlerin bile seçilemediği fotoğraflar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder