30 Ara 2008

Sabit Hatları Bedavaya Arayın

Telefon ücretlerini neredeyse bedavaya getirmek ister misiniz? Cevabınız evet ise bu yazı tam size göre.

Teknolojinin gelişmesi ile internet üzerinden bedavaya telefon görüşmesi yapılabileceğini zaten kestiriyorduk. Nihayet bedavaya internet üzerinden sabit hatları mevcut alt yapınıza küçük bir yatırım ekleyerek akıcı telefon görüşmesi mümkün.

Dün voip arama metodunu kendi dükkanımda kurdum. Şehir içi görüşmeyi bedavaya getirirken 14 dakikalık cep telefonu görüşmesi 1 € yapabiliyorum, 33 tane mesajı 1€'a artık atabiliyorum. (Mesajda kullanıcı adınız Mesajı gönderen olarak çıkıyor. Reklam için kullanılabilir.) Sistem şöyle işliyor: Sizin internetteki ses paketleriniz servisi sağlayan voip telekom firmasına iletiliyor. Telekom firması aradığınız numarayı çevirerek dünyadaki tüm telefon hatları ile görüşmenizi sağlıyor. Aradığınız numarada arayan numara yurt dışından bir numara (Bazen yurt içi, bazen cep vs) olarak çıkıyor.

Siz bu hizmeti bir servisten satın alıyorsunuz (http://www.poivy.com/ çok ucuz, ben kullanıyorum memnunum.). (10€ luk bir paket vs 4 ay içersinde kullanmalısınız). Voippazar.net sitesinden empata VoIP Gateway aletini satın alıyorsunuz. Ertesi iş gün voip cihazı elinize ulaşıyor. ( Empata Kurulum Ve Kullanım Kılavuzu).

Bu sistemi nasıl yapabileceğinizi kısaca özetleyeyim.

1 www.poivy.com veya diğer VoIP hizmeti veren sitelerden birinden abonelik alınır. Poivy'den abonelik alırsanız mikrofon ve kulaklığı olan bir birbilgisayardan veya laptop'un mevcut donanımı ile telefon görüşmesini sağlayabileceğiniz. Sitedeki programı indirmeden abone olamıyorsunuz. Özetle poivy.com dan programı indirin, abone olun, 10€ ödeme yapın.
2 Satın aldığımız Empata aletini bilgisayarımıza bağlarız.
Empata mevcut kablolu veya telsiz telefonumuzla bu konuşmalarımızı yapmamızı sağlayan alet. Siz hiç bir farklı bir şey yapmadan normalde kullandınız telefonu kullandığınızda fark ettirmeden ses datalarınızı ayarladığınız voip firmasına yollayıp aradığınız numarayı bedavaya aramanızı sağlıyor.
-Wan portunu modeminize (lan portunu internete bağlamak istediğiniz bilgisalara).
-PSTN (Line) portuna telefon hattınızı
-Phone portunu telefonunuza
bağlayın.
3 Empata için ayarları yaparız. (Telefonumuzdan #*111# aranır. Telefonda söylenen numara kaydedilir. Bu telefonun aldığı ip adrestir. İnternet gezgini'ne çıkan numara yazılır. 192.168.1.3 çıktı benimkinde. Gelen pencere telefonun ayar penceresidir.
kullanıcı adi: admin, şifre: admin yazılır. Ayarlara girilir, açılan sayfada sip config'de yandaki ayarlar yapılır.
Şu an itibari ile sistemi kullanabiliriz. Dikkat etmeniz gereken aynı yakada bile olsanız alan kodunu (0212 vs) çevirmeniz gerekiyor.
Eğer 7 haneyi çevirdiğinizde başına alan kodunuzun gelmesini istiyorsanız Dial-Peer menüsünde add diyip resimdeki ayarları yapmalısınız. Bu yedi haneli numara çevirdiğinizde başına 0212 gelecek demek oluyor. Aboneliği Poivy dışında başka bir yerden alırsanız duruma göre başına 0090212 getirmeniz gerekebilir.
Artık sabit telefonları bedavaya arayabilirsiniz.









Tercih Edilmesi Gereken Voip Firmaları:
Ben Poivy kullanıyorum memnunum. Sabit hatları bedavaya, Cep telefonunu oldukça makul bir ücrete arıyor. Mesajlarımda kullanıcı adım çıkıyor (Turkcell'den gelen reklam mesajları gibi).

Buradan bir çok firmanın fiyatını inceleyip karar verebilirsiniz. (Cep telefonu ile görüşme, Sabit arama ücreti, Kaç günde bir kontür yüklemek zorunda oluduğunuz).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder