3 Oca 2009

Cep Telefonu ile Bedava Görüşün

Telekom fatularımızı indirmeyi burada anlatmıştım. Buna benzer bir yöntemle cep telefonu faturalarımızı da indirebiliyoruz. Pek çoğumuz kişisel görüşmelerini İş veya Evden cep telefonu ile yapar. Muhtemelen oralarda da kablosuz ağ mevcuttur. Iphone veya Windows Mobile tabanlı akıllı telefonlardan elimizde mevcut ise fring programını download ederek işe başlayabiliriz. Piyasadaki neredeyse tüm cep telefonlarına uygun olarak üretilmiş bu güzel program kablosuz ağa bağlandığınız her yerde aynı anda: msn, gtalk, icq, skype, yahoo, aim, sip(bizim şu anki konumuz bu) ile chat ve/veya sesli görüşme yapılabiliyor. Program ayrıca sizin dahili rehberinizi de görüyor. Tek başına tüm iletişim programlarının işini kaliteli ve basit bir arabirim ile hallediyor. Gördüğüm iki kötü özelliği var:
-gtalk da bir kere online olan kişi ofline olduğunda gene çevrimiçiymiş gibi görünmeye devam ediyor
-tüm arkadaş listesindekilerin simgeleri aynı, msn, gtalk, skype olduğu ayırt edilemiyor...

Peki Ücretler ne kadar:
SIP görüşmenin güzelliği tek bir operatöre bağlı olmamak. Onlarca operatör arasından size uygun olanı seçebiliyorsunuz. Aşağıda tarifeler:

(kaynak http://voiprehberi.com/)


Özetle Türkiyede sabit telefonları bedavaya arayabilirsiniz, cep telefonlarını dakikası 11 kuruştan arayabilirsiniz.

Ben Poivy.Com sitesine üye olarak 10€ luk konuşma satın aldım. Türkiye'de tüm sabit telefonları haftada 300 dk bedavaya ararken, cep telefonlarını 14 kr /dk dan arayabileceğim bir paket bu. 10€'u 120 günde harcamam gerekiyor ayrıca. Gayet güzel bi paket. Denemelerimde ses kalitesi normal telefona göre anlaşılır olmak kaydıyla biraz düşük geldi. Ayrıca numara çevirdiğinizde arama bir kaç saniye geç gerçekleşiyor. Neyseki telekom gibi göbeğimizden operatörlere bağlı değiliz, beğenmezsek değiştirebiliyoruz.

Gelelim Fring'de Voip ayarlarına:
1- Fring'i telefonunuza kurup çalıştırın, altta more tuşuna basın, çıkan menüde Add-ons'a basın.
2-

Yanda görüldüğü gibi Skype, Msn, Icq (kullanan kaldımı?), Google Talk gibi popüler tüm sesli ve yazılı iletişim alt yapılarını kullanabiliyor. SIP bize voip hizmeti veren poivy ayarlarını yapabileceğimiz yer olarak karşımıza çıkıyor.

3- Bir sonraki adımda populer voip hizmeti veren firmaları var. Poivy onlardan biri değilmiş. Other (Diğerleri) ni seçiyoruz.






4- User ID: poivy kullanıcı adımız, password poivy şifremiz ve son olarak proxy alanına sip.poivy.com yazıyoruz. Evet işlem tamam. Birazdan hesabınıza fring bağlanmış olacak.










5- Arama Yapmak:


Alttan Dialer'e basarak numarayı çeviriyoruz, eğer kayıtlı bir kullanıcıyı aramak istiyorsak gene alttan Buddy List e basarak numarayı çeviriyoruz. Tek dikkat etmemiz gereken mutlaka şehir kodunu başa eklememiz gerekiyor. Numarayı şehirler arası arar gibi arama yapmalısınız. SIP tuşuna basarsanız poivy (veya voip hizmetini nereden aldıysanız)'den, cellular telekom araması yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder