1 Şub 2009

The Children's Hour (1961)

1960'lı filmlerin iki güzel kadınını bir araya getiren kaliteli bir yapıt. Audrey Hepburn ve
Shirley MacLaine bir özel okulda daha doğrusu kendi özel okullarında öğretmenlik yapmaktadırlar. Her şey yolunda giderken okullarına sık ziyaretlerde bulunun dr James Garner artık Audrey'i evlenmeye razı der. Gelişen bir takım öngörülemez olaylarla birlikte yalancı öğrencileri onların başlarına öngöremeyecekleri bir belayı açacaktır. Siyah/Beyaz filmleri seviyorsanız bu drama filmini bence kaçırmayın. Dr'un okulda rast gele sigara içebilmesi dikkatimi çekti.

(Filmi izlemeyenler okumasın)
Filmle ilgili olarak öğrenciyi sorguladıkları sahnenin yeterince uzun (filme damgasını vuruyor) ve gerçekten başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Ama senaryo da bir hata, bir basitlik vardı sonlara doğru. Dr iki kadının arasında böyle bir şey olmadığını en iyi bilen kişi olmasına rağmen zamanla şüphelendiğini milletin dediklerinin doğru olduğunu düşünmeye başladığını görüyoruz. Aynı şekilde Shirley'de bu şekilde düşünüyor. Ayrıca Shirley akşam mutlu bir şekilde yemek yapıyor, Audrey'in ayrıldığını duyduğunda evet üzülüyor lakin yaşlı kadın gelip özür dileyince aslında her şeyin hallolması gerekiyordu, bir kaç günlük üzüntü ile her şey düzelebilirdi, sabah intihar etmesine gerek yoktu.
(Filmi izlemeyenler okumasın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder