3 Şub 2010

IPhone 3G Kamerasıyla Video Çekin: Qik Video

Nihayet eski IPhone'lar da video kaydedebilir hale geldi.
IPhone 3G ve 2G bilindiği üzere donanımı yettiği halde video kaydedemiyordu. Apple Store da 3Gs ile birlikte bazı video kaydediciler yerlerini almıştı fakat bunlar sadece 3Gs te video kaydediyordu. Nihayet 3G ve 2G için de video kaydediciler çıktı.

Ben bunlardan üç tanesini kullandım, bence en iyi sonuç Qik Video.

Qik Video
Yüksek çözünürlükte (400*304) 12 kare/ saniye çekim yapabiliyor. Bu yönüyle diğer kaydedicilerden bir adım öne çıkıyor. (diğerleri 10 kare/saniye çekim yapıyorlar).



















Programı açtığınızda üstteki ekran ile karşılaşıyorsunuz. Alttaki kırmızı tuş ile video çekmeye başlayabilirsiniz. Video çekerken yatay çekmeyi unutmayın :)

Ekranda iki tuş görüyorsunuz, büyüteç ile yakınlaştırma, güneş simgesi ile de ışık ayarlarını arttırıp azaltabilirsiniz.

Soldaki tuşa bastığımızda daha önce çektiğimiz videolara ulaşabiliyoruz,

Buradan daha önce çektiğimiz videoları silebilir, mail atabilir, çekilen fotoğraflarımızın yanına video görüntüsü olarak atabiliyoruz. (Sonrasında Fotoğraflar albümümüze yerleşen videoyu IPhone ile gelen işletim sistemi ile kırpıp, her türlü işleme tabi tutabiliyoruz.)

Eğer o an Wi-Fi ile bir kablosuz modeme filan bağlıysanız bu ekranda çıkan en alttaki adresten, direkt olarak bilgisayarınızın internet gezginine (bende çıkan adres şu an http://192.168.1.6/ ) girerek videoları indirmeniz mümkün.















Gene ana ekranda bulunan küçük çarklara basarak Ayarlar bölümüne ulaşabiliyoruz. Burada çözünürlük (yüksek çözünürlükte 12, düşük çözünürlükte 15 kare/saniye) , temel bazı video efektlerini ve galeri tipini seçebiliyorsunuz.

Kullanımı basit, sonucu gayet başarılı bir program, tavsiye ederim...













IVideoCamera
Bu programın öne çıkan özelliği paylaşım, Library (galeriye) girdiğinizde share tuşuna basarak, Youtube, Facebook, Twitter, Flickr'de videoları paylaşmanız Email atmanız mümkün.
Aynı şekilde Wi-Fi üzerinden videolarınızı indirmeniz mümkün. Bu program en fazla 10 kare/saniye video oluştururken bu videolar daha büyük boyutlu oluyorlar.

Video Camera
Daha geniş bir video efekti ile geliyor. Wi-Fi sayesinde başka bilgisayardan videolara ulaşım, Facebook, Youtube, Twitter'dan videolara ulaşım veya Email atmak programın arabiriminden mümkün.

Güle güle kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder