14 Haz 2011

Çeşme Tatilimiz (30.05-04.06.2011)

Bu sene ilk yaz tatilimizi Çeşme'de yaptık. Son yıllarda oldukça popüler olan bizim de çok merak ettiğimiz bu tatil beldesine aslında çok ta planlı gitmedik. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımızın Çanakkale'deki düğünü sonrası 3-4 günlüğüne tatil yapmayı düşünüyorduk. Aklımızda Bodrum ya da Marmaris'e gitmek vardı ama havanın yağışlı olacağını öğrenince güneşli ve yakın olan bi yere gitmeye karar verdik ve Çeşmeye devam ettik.



Sezon henüz yeni yeni açıldığı için yer bulma konusunda hiç sıkıntı yaşamadık hatta o kadar güzel bir otelde kaldık ki günlerce araştırıp rezervasyon yaptırsak bu kadar iyisi olmazdı. Otelimiz, Pasifik Otel, Çeşme merkezde, Tekke plajın hemen yanında, muhteşem deniz manzaralı, oda-kahvaltı ve yarım pansiyon konseptinde çalışan, balık restorantı bulunan çok şirin ve temiz bir otel. Personeli oldukça iyi niyetli ve güleryüzlü insanlar. Odamızın balkonunda ki manzara tıpkı hayallerimdeki gibi. Balkona çıktığımız anda deniz ayaklarımızın altında. Tabi belirttiğim gibi sezon henüz açılmaya başladığı için fiyatları da oldukça makuldü birazda pazarlıkla oda-kahvaltı 2 kişi ücreti 75 TL'ye kaldık.

Çeşmeye ilk defa gittik ve hayran kaldık.Sanırım bunda gittiğimiz tarihin de bir etkisi var. Gittiğimizde henüz tatilciler gelmemiş, çok kalabalıklaşmamış, tadında sıcaklık, sakin, temiz, huzurlu bir havası vardı. Çok fazla yabancı turistin olmaması şaşırtıcıydı çünkü bu tarihlerde Alanya, Side, Bodrum,Marmaris yabancı turist dolu olur. Bunun sebebi yeterli sayıda otelin olmamasıymış.

Merkezde 1508 yılında Osmanlı Padişahı II. Beyazıt tarafından Çeşme Kalesi, çarşı, çeşitli Ege denizi balıkları yiyebileceğiniz restorantlar ve geçen sene tamamlanan çok şık ve lüks mağazaların bulunduğu bir marina var. Merkezden Alaçatı ve Ilıcaya giden minibüsler de mevcut.
Biz Tekke plajı, Kocakarı plajı, Ilıca, Altınkum plajı Pırlanta plaı ve Alaçatıta gittik. Plajların hepsi birbirinden güzeldi. Otelimizin hemen yanında bulunan Tekke plajı küçük ve pırıp pırıl suyu olan harika bir plajdı. Kocakarı plajı daha büyük, denizi temiz ve sakin bir plaj. Burayı işleten bir tesis var yiyecek-içecek bişeyler temin etmeniz mümkün. Ilıca plajı girdiğimiz en sıcak suydu, kumsalı çok büyük ve temiz harika bir plajdı,en çok burayı sevdik. Pırlanta ve Altınkum da çok güzel plajlar ama biraz daha soğuktu. Alaçatı malum sörf merkezi olarak bilinir. Burada ne sörf yaptık ne de denize girdik ama çarşısına bayıldık. O kadar şık dükkan ve restorantların olduğu sokaklar vardı ki hayran kaldık. Herşey çok özenli ve kaliteliydi. Kendimizi yabancı bir ülkede sandık.

Nerelere Gidilmeli:

Ilıca Plajı :
Ilıca Plajı , Türkiyedeki mavi bayraklı plajların başında gelir . Su ısısı nedeniyle sezonu en erken burası açar Çeşmede . Sheraton otelinin sağ tarafındaki plaj olağanüstü güzel bir deniz ve kumsal. Özellikle çocuklu aileler için denize uzun bi mesafe sığ kalması büyük rahatlıktır . Kumsalın güzelliği için çocuklar için bulunmaz bir nimettir.

Altın Kum : Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta , eşi bulunmaz güzellikte deniziyle , Maldiv adalarını andıran muhteşem bir yerdir. olduğumu bile söyleyebilirim . Denizi soğuktur ama muhteşemdir. Ağustos ayı itibari ile ekim sonuna kadar ise deniz ısısı normale ulaşır . Burada çeşitli beach clublar ve cafeler vardır . Cafe Ramo 2 şezlong ve 1 şemsiyenin günlük fiyatı 15 TL dir . Yiyecek içecekler ise kabul edilebilir fiyatlardadır.

Dalyan Koca karı Plajı : İsmi sizi önyargılı yapmasın , Çeşmenin ayrı bir güzel plajı ise Dalyandaki Kocakarı palajıdır . suyu gerçekten çok güzel ve dinlendircidir . Özellikle mayıs , haziran aylarında sakinliği ise ayrı bir güzeldir . Küçük büfelerin bulunduğu plajda şezlong fiyatları 7.5 Tl ile 10 TL arasındadır.

Ayayorgi Koyu : Çeşme merkezine 1 km uzaklıkta muhteşem bir koydur. Buradaki beach club lar gündüzleri plaj akşamları ise gece klübüdür . Granada , Sole-Mare , Shina ve Paparazzi adlı mekanlar bulunmaktadır .

Paşa Limanı : Müthiş bir yer ancak bir o kadar da reklamı fazla yapılmamış , belki paşalar var diye  . Deniz ısısı çok ieal temiz ve dalgasız . Geçtiğimiz dönemde orada Fontana beach club vardı ancak bu yıl yok . Ama Aqua yı da mutlaka ziyaret etmelisiniz

Pırlanta Plajı:
Çeşme’den 10 kilometre uzaklıktaki Çiftlikköy’de bulunan Pırlanta Plajı hiç kesilmeden kuvvetli ve sabit esen rüzgarı ve dalgalarıyla meşhurdur. Tecrübeli sörfçüler için ideal mekan. Sit alanı olduğundan civara tek çivi çakılamıyor.
Ne Yemeli: Mutlaka bir balık restorantına giderek, Ege denizinin zengin balık çeşitlerinden en az birini afiyetle yemeli.
Damla sakızlı dondurma yemeli.
Kumrucu Şevki'den kumru yemeli.

Ne Yapılmalı:

Mümkünse bütün plajlar sırayla görülmeli.
Gün batımı fotoğrafı çekilmeli.
Tekne turu yapmalı.
Damla sakızlı donduma yemeli


Kısacası biz Çeşmeyi çok sevdik, hatta yeni yerler görmek varken, yazlığı olup sürekli aynı yere giden insanlara kızarken, acaba buralarda arsa fiyatları ne civardadır diye aklımdan geçirmeden edemedim:)))















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder