10 Eyl 2016

Eczanelerde Bilgisayarları hızlandırmak ve Ağ kurulumu

Eczanelerde genelde yavaş çalışan bilgisayarlar vardır. Müşterilerimizin ise epey acelesi olur.

Bu kısır döngüyü kırmak için yapacağınız küçük bir yatırımla tüm meslek hayatınız boyunca hızlı çalışan bilgisayarlara ulaşabilir siniz...




  • SSD: Eczanede işletim sistemlerinin kurulu olduğu hard diskler epey yavaştır. Eczanelerin kullandığı yazılımların yavaş çalışmasının (yazılımsal hatalar dışında) ana sebebi budur. Öncelikle bilgisayarlarınıza bence ivedilikle SSD alıp, bilgisayarlarınızı ona kurmalısınız. Bütçeniz kısıtlı ise en azından eczane programının kurulu olduğu ana bilgisayarınızda işletim sistemini ve programı SSD üzerine kurmalısınız. 120gb lık bir Sandisk SSD (en ekonomiği bile) işinizi görecektir.

  • Gigabit Hub: Bilgisayarlarımızı bağladığımız modemler genellikle eski bir teknolojidir. Ve yavaştır. Tüm bilgisayarlarınızı Gigabit bir hub'a bağlarsanız (internet çoğaltıcı) onu da modeme bağlarsanız bilgisayarlarınız eskiye göre daha seri ve hızlı birbiri ile anlaşacaktır. TP LINK 8-Port Gigabit Desktop Switch - Steel Case
  • Cat 6 Kablo: Görünüş itirabarı ile Cat5 kablolardan farkı olmamasına rağmen yapısı farklıdır. Gigabit bir bağlantıya sahip olmanız için bilgisayarlarla Hub arasındaki kabloları Cat6 kablolarla değiştirmelisiniz.
cat6 kablo gigabit hub ile ilgili görsel sonucu
  • Ram: Bilgisayarınızın ana kartının ve işletim sisteminin el verdiği en yüksek ram'i kullanın. Bilgisayarınız eskiyse bilgisayarcılarda bulamayabilir siniz size uygun Ram'leri. Tavsiyem Sandisk alın. Sandisk iyidir.
  • Temiz bir işletim sistemi: Pek çok bilgisayar kurulduktan sonra yavaşlar yavaşlar. En sonunda işler artık yürümez. Temiz bilgisayar için iş bilgisayarlarınızla virüs içerebilecek sitelere girmeyin. (Video, Bahis, Oyun). Eczane bilgisayarınıza gerekmedikçe program kurmayın. Bilgisayarlarınıza işletim sistemi kurduktan sonra Ghost gibi yedek programlarıyla temiz bir yedek alın. Sonra işletim sistemini yavaşlatmayan bir antivirüs kurun. (Avast). Sonra eczane yazılımını.


    İyi çalışmalar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder