14 Şub 2006

küp 1-2-3

küp filmini yıllar önce izlemiştim. sonradan devam filminin çekildiğin duymuş ve ne kadar saçma olabileceğini düşünerek izlememiştim.

filmlerdeki temel mantık özetle söyle. baygın ve oraya nasıl konduğunu bilmeyen bir insan belki büyük bir oda büyüklüğünde bir küpte uyanıyor. bu küpü oluşturan karelerin ortasında birer geçit var ve başka bir küpe ulaşıyor. ve dolaştıkça oraya kendi gibi konmuş insanlar ile karşılaşıyor. küplerin bazıları ilginç tuzaklarla dolu. buraya konan kişiler bir mantığa dayanarak küplerden çıkmaya çalışıyorlar.

gerçektende küp 2 için bunun söylenmesi doğrudur. birinciden daha kompleks küplerin yerinin değiştiği hatta küpler içinda zamanın farklı akması veya farklı zamanlara gidilmesi dahi bu filmi ilginç yapamamıştı.

küp sıfır ise konu olarak iki filmden daha önce geçiyor. ve bunu sadece filmin sonunda anlayabiliyoruz. küpün yapısı, kimlerin buraya konduğu kimler idare ediyor gibi bilgiler veriliyor. kanımca bu üçleme birinci filmden ve üçüncü filmden ibaret olması yeterliydi.

küp ve küp sıfır filmlerini tavsiye ederim. aslında 2. film birinciden pek farklı değil ama sonuncu filmden birinci filme atıf var izleyecekseniz bu açıdan sadece bu ikisini tavsiye ederim.

iyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder