31 Tem 2006

LOST (DİZİ)

1 aydır beklediğim dizi sonunda indi. 24 bölümü 3 günde bitirdik!
Diyebilirim ki hayatımda izlediğim en kaliteli dizi. Senaryosu o kadar derin ki bu senaryoyu bir ekibin defalarca üstünden geçerek hazırladğını düşünüyorsunuz. Bir diziden beklenmeyecek sahneler, kaliteli ses ve çekim ve çok derin bir konuyu barındırıyor. ilk sezonu bitirdim adanın gizemi ile ilgili şeyler azalmak bir yere daha da arttı. her bölüm bir sonraki bölümü izlemek için büyük bir istek duyarak bitiyor.

bir de hayata dair güzel şeyler de öğretiyor dizi çaktırmadan. ıraklı bir cumhuriyet muhafızı orada ki en iyi insanlardan biri (adada ki ikinci lider) olması arapların 11-eylül saldırısından sonra kaybolmuş imajını temize çıkarmaya da yarıyor sanıyorum. farklı kültürlere dair bir sürü farklı şey de öğreniyoruz.

konu kısaca şöyle
bir uçak hava boşluğuna düşerek parçalanıp adaya bir yarısı düşer. kırkı aşkın insan canlı kurtulur. rota üzerinden saptıkları için kimseler onları bulamaz. ada da yalnız değillerdir. tropikal adada kutup ayısı, çok büyük bir yaratık, gizemli sayılar, yolcular arasında bir sürü sırrı olan insanlar vardır. aralarında bir kaç tanesi lider gibi olur. uçak listesinde olmayan biri aralarındadır falan filan. anlatmayayım :)

kesinlikle tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder