21 Ara 2006

Pardus ve Genel Sağlık Sigortası


Genel sağlık sigortasında ki son gelişmeler ile internette provizyon için ağırlıklı olarak hastane, eczane ve optikçilerin bulunduğu grup emekli sandığının modifiye edilmiş versiyonunu kullanacak. Java destekli olan bu programlar ne yazıkki windows işletim sisteminde çalışabiliyor. Türkiyede 20000'i aşkın eczane (sayısını bilmediğim hastane ve optik) windows kullanmaya mahkum edilmiş durumda. Pardus ve diğer platformlara uygun hale getirilmesi eğer birine uygun olarak üretilecekse pardusa uygun üretilmesi daha mantıklı değil mi? Bu durumu bir yerlere mail olarak bildirmek istiyorum, Nerelere mail atmalıyım? Aramızda yetkili arkadaşlara buradan bunu duyurmak ta istedim.

Ayrıca Türkiyeye ithal edilen donanımların pardus uyumlu olması şartını koymak pardus'un yaygın hale gelebilmesi için akıllıca olurdu.

Birde kurulum sırasında Q ve ABD klavyesinin aktif F klavyenin derinlerden değiştirilebilir halde gelmesine takıldım. Eğer bir klavye default gelecekse bu F klavye olmalıdır. En azından ilk gelen ayarlar ekranında hangi klavyeyi kullanıyorsunuz F/Q seçeneği olmalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder