12 Mar 2007

The Number 23 (2007)


Jim Carrey dramatik bir film olan Eternal Sunshine of the Spotless Mind filminden sonra yine bu tarz bir filmde oldukça etkileyici bir performans sergilemiş. Bir köpek yakalayıcı olan Jim bir gün bir köpeğin peşinde fazla koşturduğundan doğum gününe geç kalır, karısı 23 numara diye bir kitap almışır. Kitabı okudukça kendinin yaşanmamış öyküsünü bu kitabın anlattığını düşünür, kitap onun olmak isteyipte olamadığı bir kişidir, bir yandan da kitapda bahsedilen olayların bir katil tarafından yazıldığını bir tür itiraf kitabı olduğunu düşünür. Ve düşüncesi artık bir saplantı halini almıştır, her yerde 23 sayısını görmeye başlamış ve ondan kurtulamaz hale gelmiştir. Ben bu filmi özellikle Makinist filminin çizgisinde buldum, yani bu film ona benzemeseydi eminim çok etkilenirdim. Kaliteli bir film, izlenmeyi hakediyor, karamsar öğeler, kara bir film olsa da beğendim.

Şu laflar etkileyiciydi tabi, beğendiğim inandığım tarzda...

"Kader insanın seçimleridir, alın yazısı değildir. Bazı seçimler zor bazıları kolaydır. Bazı seçimler bizim ne olduğumuzu ortaya koyar."

"Bu iyi bir son ama mutlu bir son değil. Olması gereken son.... Bir süre hapis yatacağım. Belli bir zaman. Zaman anlam yüklediğimiz sayılardır. Değil mi?"

6,3
Drama / Mystery / Thriller more
http://www.imdb.com/title/tt0481369/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder