10 Kas 2008

Google Earth Iphone’a geldi

Abd Apple Store'de şu ara en çok revaçta olan program Google Earth. Üç boyutlu- havada uçuyor izlenemi veren- özel bir teknikle hazırlanmış uydu görüntülerini içeren uygulama duruyurulduğu ilk günden beri ilgi gördü. Iphone versiyonu da hiç bir eksiklik hissetirmeden o kaliteyi yakalamış; gayet yüksek çözünürlü, iphone'nin ekran kalitesine yakışıyor. Kullanımı çok kolay. Lokasyonumuza göre konumlandırma yapabildiği gibi, yeme içme alanlarını bulmada, aradığınız yerlerde çekilmiş fotoğrafları vermede, orası hakkında yazılmış wikipedia bilgilerini vermede de başarılı. Earth uygulaması gene iphone için google'ın yazdığı Maps'ten daha hızlı çalışıyor, kullanım alanları çakışsa da Earth Uygulaması (haritalar) daha çok navigasyona odaklanmışken, Earth Coğrafi bilgiler ve diğer dükkanlara odaklanmış, yazılım olarak daha başarılı diyebilirim. Earth'u Iphone'da kullanmak ayrı bir zevk. Sol altta bulunan konuma bastığımızda bulunduğumuz yeri hemen buluyor. Sol yukarda arama butonuna bastığınızda bir yeme içme alanını arayabiliyorsunuz. Benim aradığım ilk iki yerin doğru sonuç vermesi şaşırttı. En güzel özelliklerinden biri telefonu yatay konumdan dikey konuma getirdikçe harita'da ufka bakmaya başlıyor olmanız. İçindeki yatay/dikey sensörünü akıllıca programda kullanmışlar.
İki parmak hareketi ile uzaklaşmak, yakınlaşmak mümkün. Haritayı sağa sola iterek dolaşabildiğiniz gibi, açısını da değiştirebiliyorsunuz. Tavsiye ediyorum. Dikkat: Apple Store için ABD üyeliği almak gerek, Türkiye'de henüz yerini almadı.

Özetle:
  • Dünya'ya bakma açınızı telefonun yerle yaptığı açı belirliyor
  • Coğrafi konumlandırma içeren WikiPedia dökümanlarına ulaşabililiyor
  • Bölgesel aramalar yapabiliyorsunuz
  • Picassa Web Albümlerine yüklenmiş coğrafi konumu işaretli ve paylaşıma açık milyonlarca panoromik fotoğrafa ulaşabiliyorsunuz.



Arama Yapma
En iyi sonuç için anılan yeri semt ile yazmak gerek. "Burger king tarabya" gibi.













Sonuçlar:
A baloncuğu aradığımız yer. Mavi karecikler o noktada çekilmiş ve paylaşılmış picasa web albümü resimleri.











İlgili Linkler:
http://www.google.com/mobile/apple/earth.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder