19 Ağu 2009

iPhone iGO My Way


iPhone kullanan kullanıcılar uzun süredir ofline bir navigasyon programı belkiyordu. Telefonun çekmediği herhangi bir yerde Google Maps haritalarını internetten çektiği için nerede olduğumuzu telefon gösteremiyordu. Çevrimdışı bir programı beklemenin başka bir nedeni de iPhone ile gelen Google Maps maalesef Türkiye'de navigasyon(sağa dön, sola dön vs) yapmıyordu.







Uzun süre önce iGO'nun Iphone için My Way'i uyarladığının dedikodularını işitmiştik. Beklentiler gerçekleşti ve iGO My Way nihayet iPhone'a geldi. 119 dolarlık fiyatı biraz pahalı gelebilir. 1.4 GB boyutunda kocaman bir program olarak karşımıza çıkıyor. Programla neredeyse tüm Avrupa ülkelerinin haritalarına kavuşuyoruz. Ürünle birlikte 2010 sonuna kadar harita güncellemesi, ömür boyu program güncellemelerini de bu fiyata satın almış oluyoruz.







Programı indirmek için Turkcell 3G'yi denedim, fakat program 10MB dan oldukça büyük olduğundan (1400 MB) indiremedim. Ardından kablosuz internetle indirmeyi denedim, uzun bir bekleyişten sonra indirme tamamlandı fakat program yüklenemedi. Zorunlu olarak iTunes üzerinden My Way'i indirip iPhone ile telefonu senkronize ettim.

Programı uzun sayılabilecek bir sürede iTunes ile indiriyor ve iPhone'yi senkronize edererek kurulumunu tamamlıyoruz. Programın büyük olmasından dolayı kurulumu oldukça uzun sürüyor. Program ilk açıldığında Dil ve Ses seçeneklerini seçmemizi bizden istiyor.


iGO Türkçe arabirime ve Türkçe ses desteğine sahip. Fakat bu versiyonda sanırım Türkçe ses desteğinde (yorumlarda okuduğum kadarı ile ve benim yaşadığım tecrübeye göre) bir problem var. ingilizce olarak navigasyonu denediğimde de aynı sorun devam ediyordu. Sonraki versiyonda bu hatanın düzeltileceğini umuyorum.



Daha önce iGO'yu Navigasyon Cihazlarında kullananların alışık olduğu arabirime benzemeyen bir arabirim karşılıyor bizleri. iGO My Way gayet başarılı, basit ve kullanışlı bir arabirime sahip. Gitmek istediğimiz yere adres girerek, geçmişten seçerek, favorilerimizden seçelerek, haritadan bir nokta belirleyerek ulaşabiliyoruz.

Navigasyonu Hızlı, Kolay, Kısa, Ekonomik gibi seçeneklerle veya kullandığımız araca göre yapıyor. Ayrıca kullanacağımız yolu (Asfaltsız yol, Feribot, Geçiş Ücretli, Dönem Ücretli, Otoyollar) ve aracı (yaya, araba, bisiklet, acil durum, otobüs, taksi) olarak belirleyebiliyoruz.

Gelecek versiyonda kontak listesindekilerin adresine gitme müzik çalmaya devam ederken navigasyon yapma gibi özellikler de gelecekmiş.

Şu ana kadar iPhone için hazırlanmış en iyi navigasyon programı. Denemeye değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder