27 Nis 2011

Selanik-Kavala Gezisi (22-24/04/2011)

Selanik-Kavala Gezisi



Selanik Kavala gezi yazıları, Selanik Kavala gezi rehberi, Selanik Kavala gezi notları, Selanik Kavala tatil,
Selanik Kavala gezi yazısı, gezi planı, Selanik Kavala turu, Selanik Kavala'de yeme içme, Selanik Kavala'de gece hayatı, Yunanistan Gezisi

Bu sefer bir değişiklik yaparak bu gezimizi tur ile gerçekleştirdik.Kendi keyfimize göre gezmenin tadına vardıktan sonra, daha önce hiç gitmediğimiz bir tur şirketiyle gezmek nasıl olacaktı emin olmasak ta fiyatı oldukça makul olduğu ve sadece 2 günlük bir gezi olduğu için şansımızı denemek istedik.

Turumuzu, bu sıralar çok popüler olan ve bir çok cazip fırsatlar yakalayabildiğimiz  fırsat kuponlarından aldık. Bu sitelerin çok fazla muadili var. (Fırsat bu fırsat, grupanya, şehir fırsatı...) Aynı progamda bir kaç farklı şirket vardı, biz daha önce hiç biri ile seyahat etmediğimiz için kalınacak otele göre karar verip Neşeli Tur'u tercih ettik. Turun ücreti ulaşım, 1 gece Holiday İnn otelde oda+kahvaltı konaklama ve rehberlik ücreti olmak üzere toplam (kişi başı) 190 TL idi. Fiyata ve sunulan imkanlara göre değerlendirirsek, beklentimizin üzerinde, sorunsuz çok güzel bir tur gerçekleştirdik. Otobüsümüz konforlu, hizmetleri güzel, rehberimiz Leyla Hanım oldukça ilgili ve candandı. Otelimiz ise oldukça lüks ve rahattı ayrıca çok zengin bir kahvaltısı vardı.
Seyahatle ilgili tek sıkıntı tam paskalya zamanında gittiğimiz için tüm dükkan ve restorantların öğle saatinde kapatılmış olmasıydı. Alışveriş merakı olanlar için kötü oldu ama bomboş sokaklarda gezerek şehrin tadına varabilmek ayrı bi keyif ti tabi.
Cuma gecesi yola çıkarak cumartesi sabahı vardığımız Yunanistan'da gezimize ilk olarak eski Selanik ve Atatürk'ün doğduğu evden başladık. Atatürk 6 yaşına kadar bu evde yaşamış. Eşyalar orjinal değil ama yine de yaşadığı evde bulunmak bile insanda değişik hisler uyandırıyor.

Daha sonra  Selanik'te panoromik şehir turu yaparak, Beyaz Kule, Ag Dimitri Kilisesi  ziyaret ederek geri kalan zamanda şehir turu ile geçirdik. Paskalya dolayısıyla tüm taverna ve eğlence yerleri de kapalıydı tabi ama sanırım turistler için 1 tane açık olacağı söylendi, dileyenle 40 Euro karşılığı katıldı, Çok yorgun olduğumuz ve sabah saat 6:30'da uyanacağımız için dinlenmeyi tercih ettik.

Ertesi gün erken saatte yola çıkarak Kavala'ya vardık.
Kavala  Yunanistan'nın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan sahil kentinin adıdır. Osmanlı Devleti döneminde Balkanlar 'ın en önemli merkezlerinden biriydi. Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın doğum yeridir.
Ayrıca çok güzel bir sahil kasabası olan bu yer çok hoşumuza gitti. Bizim Safranbolu evlerine benzer evleri, kalesi, denizi, kalesiyle çok güzel bir sahil kentiydi.
Buradan sonra meşhur Kavala kurabiyelerini tadıp alabileceğimiz kısa bir mola vererek Batı Trakyayıda panaromik olarak görerek İstanbula vardık.
Kısa ama çok güzel bir gezi oldu, vize derdi olmasa da sürekli gidip gelsek komşuya:))

NOTLAR:
* Turistik mekanlarda Türkçe bilen çok sayıda çalışan var ve hepsi komşu hoşgeldin diye sıcak bir gülümsemeyle kaşılıyor.
* Turistlere ve yerli halka ayrı fiyat muamelesi yok, ne alırsanız alın anında fişi kesilip veriliyor.
*Bizim simite nazaran daha tatlı bir simitleri var çok lezzetli, deneyin mutlaka.
*Gece eğlenecekseniz güzel güzel için, zira sabahın köründe sokakta kötü manzaralar oluşuyor:))


2 yorum:

  1. Ben de bu turlardan birini almayi dusunuyorum.Yorumunuz cok faydali oldu.Tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazı... Teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil