29 Ağu 2007

Canon S1 IS

2,5 yıl kadar kullandığım ve hala kullanmak için çantamın bir köşesinde bulundurduğum emektar, sağlam, sevgili, canım :) fotoğraf makinem Canon S1 is'i daha az kullanmaya başladığım şu günlerde, özelliklerinden ve bazı çekim tekniklerinden biraz konuşmak istedim.

4 Kalem pille çalışan on optik zumu bulunan, üç megapiksellik bir alet. Hem otomatik türlü türlü hazır modları var, hemde tam manuel kullanımı mevcut. Makineyi genelde Av modunda kullandım. Zaman içersinde hissettiğim eksiklikler yüzünden DSLR makinem Pentax K10 D yi aldım. Almadan önce daha kafamda tasarı iken yazdığım yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Canon S1 is nasıl derseniz geçenlerde fotokritik sitesinde yazdıklarım aynen kopyalıyorum

Artıları-yüksek zoom
-kaliteli işçilik
-4 pille 300 foto çekimi
-tam manuel kullanım
-harika video performansı
-3mp olmasına rağmen harika baskı sonuçları. 50-70 cm bile baskı kaliteli denilebilir
-4 cm de gayet başarılı makro (kitapçık 10
Eksileri-vizor çözünürlüğü düşük
-netleme bazen yavaş kalabiliyor
-manuel netlerken netlenen yer seçilemiyor
-400 iso da baya karlı görüntü
bu makineyi ikibuçuk yıldır kullanıyorum. sağlam bir yapısı var. döner lcd sayesinde eğilip bükülmeden her açıdan fotoğraf çekmek mümkün. özellikle makro çekerken çok işime yaradı bu özellik. f değeri 3.1 de başladığından çok iyi bir derinlik verebiliyor. özellikle 3 optik zoomdan sonra kaliteli bir portre çekmek mümkün. kitapçığında 10 cm demesine rağmen 4 cm kadar yakınlıktan netleme yapabiliyor. enstantene aralığı 15 - 1/2000 saniye. üzerindeki lensin klasik lens karşığılı 38-380. bu makineyi aldığınızda gerçekten bir tele makineniz oluyor. 380 de çekerken manzara fotosu çekmeye çalışıyorsanız vasat bir kalite söz konuzu olabilir. gündüz ışığında pozu -1 e alırsanız daha doğru bir çekim yaparsınız. çekimlerde zorunlu olmadıkça 50 ve 100 iso kullanmak en iyisi. karlanma olmaması için. haraketli cisimleri netlemekte zorluk çekiyor.
kesinlikle verdiğim son kuruşa kadar değerini hak eden bir makine. şimdi en yeni abisi s5 is çıktı...
------------------------------
En çok beni etkileyen şey her halde, vizörünün kötü oluşu, netleme hızının yavaşlığı
oldu. Belli birşeyden sonra çektiğiniz fotoğrafların fotoğraf olamadan elinizden kaçtığını fark ediyorsunuz. Çektiğim her fotoğrafta modellerim durağan olma zorunluluğu vardı sanki. Model haraket edince makinenin becerileri çekebileceğiniz fotoğrafların kaybolup gitmesine neden oluyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder