19 Şub 2009

Avea'yı Neden Bıraktım?


Bunu daha önce Şikayet Var'da dile getirdim. Ama çözülmüş şikayetler arasında yerini aldı nedense?

İşte Şikayetim:
Almanya'ya gitmeden önce 505 numaralı telefonumu yurtdışı ulaşıma açtırdım. Operatörün yönlendirmesi ile Ekonomik Tüm Dünya paketine geçtim. Böylece beni arayanlar olduğunda benim faturama yansıyan yüksek ücret 0,25 kuruşa inecekti.


Benim aramalarımda ise her hangi bir fiyat inmesi mevcut olmayacaktı. Almanya'da iken mesaj yollayabildim, sabit hatları ve cep telefonlarını arayabildim. Son günlerde fark ettim ki meğer ben herkesi arayıp cep telefonlarına mesaj atabilirken beni arayanlara Avea'nın bilgisayar operatörü tarafından telefon numaramın servis dışı olduğunu söylüyormuş, mesaj atanların mesajları ise ulaşmıyormuş.

Yanımda olan, Turkcell kullanan arkadaşlar beni arayamıyorlar, ben ise onları arayabiliyordum. Almanya'nın yerel T-mobile, E+, Vodafone gibi tüm operatörlerini kendi telefonumda değiştirerek bu sorunun oranın servis sağlayıcılarından kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamaya çalıştım.

Arkadaşlarımın telefonundan kendi numaramı (kendi telimde tümünü denememe rağmen) hiç bir servis sağlayıcısında hiç bir şekilde arayamadım. Kendi numaramı her aradığımda servis dışı uyarısı ile karşılaştım.

Ayarladığım tüm servis sağlayıcılar ile arkadaşlarımı arayabiliyordum. Uçaktan iner inmez ilk olmak üzere 2 kez Avea'yı arayarak sorunu bildirdim. Ayrıca ekonomik tüm dünya paketi ücretinin faturama yansıtılması talebinde bulundum.

İki defa talebimi reddettiler. Vermedikleri hizmetin parasını faturama yansıttılar. Aranamamaktan dolayı mağduriyetimi geçelim, almadığım hizmetin bedelini benden aldılar.

Bu mesajıma karşılık sorun çözülmüş şikayetler içersinde yer aldı. Çok komik bu arada Avea ne beni aradı ne de başka bir şey. Sorunu Tepeden çözmüştü anlaşılan. Ben de siteye ve firmaya sorunun çözülmediğine dair mesaj attım. Artık aramıyordum onları, zaten saatlerce arayıp arayıp her hangi bir sonuca ulaşamamıştım.

3 ay kadar sonra yine aynı paketi seçip yurt dışına çıktım. Yine "aranamadım". Bu sefer paraya kıyıp Avea Müşteri ilişkilerini yurt dışından aradım. "Aranamıyorum" dedim. 5 dk da sorunu çözdüler. Demekki sorun ben ve benim telefonumun ayarlarından değil; Avea'dan kaynaklanıyormuş. Şu an Avea'nın bana vermediği hizmetten dolayı borcu var ama elimden tek gelen şey Turkcell'e geçmek oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder