7 Eyl 2018

Ayetlerden öğrendiklerimiz Enam 112-116

Her peygamberin düşmanları din adına Yaldızlı Sözler uydurur. Yaşarken yaptılar, öldüğünde yapmayacaklar mı? Peygamberimiz bile münafıkları anlayamıyordu, O öldüğünde biz din adına uydurulmuş rivayetleri nasıl çözümleyeceğiz...
Bu uydurdukları ile, din adına HÜKÜM KOYARLAR.
Allah kendi kitabındaki sözlerin değiştirilemeyeceğini bize sözünü verir. Kitabın detaylı olduğunu bize vurgular. Rabbimizin kelimeleri adaletle ve doğrulukla bu kitapta tamamdır.
Ve Elçinin getirdiği Kitaba iman ederek, Elçimize en güzel şekilde uyduğumuzu düşünüyorum. Elçi Kuranda Hem Kuran, Hem Resülumüz için kullanılmıştır. Elçiye uymak demek, Kurana uymaktır, Resüle uymaktır.
Şu an Resülü takip ettiğini düşünenlerden çoğuna ben Kuranı takip ederek uymamış oluyorum. Çoğunluktan farklı düşünüyorum. Her şeyi doğruluğu şaşmaz, içinde ZAN İÇERMEYEN kurandan öğrenmeye çalışıyorum. Bana göre kuşkulu haram olamaz mesela. Çünkü kuran bu konuda net.
Kuran elçiye uymayı şart koşmuştur. Kuran tüm ama tüm ayetlerinde ELÇİYE UYMAYANIN şart olduğunu yazmıştır. Elçi Hem kuran, hem elçi.
Kuran da ilginçtir, Nebiye uyun ayeti yoktur. Elçiye uyun ayeti vardır. Kuran elçinin görevini KURAN AYETLERİNİ BEYAN (olduğu gibi göstermek, gizlememek) olarak belirtmiştir.
Elçi ve Nebi ayrımını anlamazsak (ikisini PEYGAMBER DİYE ÇEVİREN MEALLERDEN UZAK DURUN) Kuranı çözümleyemeyiz. Peygamberimizden 250 yıl sonra kaleme alınmış rivayetler zandır. Dinde zan olmaz. İslam dini ZAN İLE HAREKETİ REDDEDER.
Enam süresindeki aşağıdaki ayetleri inceleyin.
6:112 Böylece, her peygambere insanlardan ve cinlerden olan şeytanları düşman kıldık. Aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözleri vahyederler. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. Onlara ve ettikleri iftiralara aldırma.
6:113 Ahirete inanmayanların kalbi ona kansın, ondan hoşlansın ve gerçekten yapmak istediklerini yapabilsinler diye. . .
6:114 Allah'tan başka yasa koyucu mu arayayım? O ki size kitabı detaylı olarak indirmiştir. Kendilerine kitap vermiş olduklarımız onun Rabbin tarafından indirilmiş olduğunu bilirler. O halde kuşkulananlardan olma.
6:115 Rabbinin kelimeleri doğruluk ve adaletle tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirebilecek yoktur. O, İşitendir, Bilendir.
6:116 Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder