26 Eki 2014

Mac İçin Otomatik Alt Yazı İndirme ve Film Adlandırma Yazılımları

1 yıllık mac kullanıcısıyım.
Mac kullanırken hayatımızı kolaylaştırabilecek bazı yazılımları ara ara vermek istiyorum.

SUBTITLES
Birincisi SUBTITLES yazılımı. opensubtitles.org sitesinden mac için indirdim. Filmi üstüne sürükleyip bırakıyorsunuz. Dilediğiniz dilde size altyazıyı saniyeler içinde indiriyor. Filmle aynı klasöre filmle aynı isimde. Herşey saniyeler içinde olup bitiyor. Filmlerin altyazınısı hele hele güncelse yüzde yüz isabetle buluyor.

Sıkı bir eski film izleme meraklısı olmama rağmen %90 oranında altyazı bulabiliyor. Üstünü üstlük bu alt yazı %90 senkronize oluyor.

















MOVIE RENAMER
İkinci program Movie Renamer. Bu da sürükle bırak şeklinde çalışıyor. Yalnız filmle birlikte aynı zamanda altyazıyı değiştirmesini istiyorsanız ayarları biraz kurcalayarak sub, srt, txt gibi alt yazıları da değiştirmesini ondan istemelisiniz. Filmi ve altyazıyı aynı anda üstüne sürüklüyorsunuz, size imdb veritabanından arama yaparak filmi getiriyor. Sizin adlandırma sistematiğiniz ne ise ona göre yeniden adlandırıyor.



Burada yukarıdaki gibi txt, sub ve srt yi ilave ederek bunların adlarının da film ile birlikte değişmesini sağlayabiliyoruz.


Filmin tam olarak nasıl adlandırılması gerektiğini buradan belirliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder