28 Eyl 2017

Muaviye Kim?



  1. Hz Osman'ın ölümüne (yaptığı oyunlarla) neden olmuştur. Bunu bile bile yapmıştır. Sonunda da Hz Osman'ın soyu intikam işine girişmediği halde (İslama göre sadece bu işe onlar girişebilirdi) Kendi kendine intikam için sanki Hz Ali ölüme neden olmuş gibi O'na saldırmıştır.
  2. Hz Osman'ın öldürülmesi mührünü kullanarak bir mesaj yazmış. Ulak yolda ele geçirilmiş. Mesajı gören ve Hz Osman'la anlaşmalı grup Hz Osman'ı öldürmek için yola çıkmış. Muaviye Medinede'ki Hz Osman'ı savunma sözü vermiş ama Medine dışında ordusu ile Hz Osman'ın katledilmesini beklemiştir.
  3. Hz Ali ile Hz Ayşe'nin savaşmasını sağlamıştır.
  4. Hz Ali'yi öldürtmüştür.
  5. Hz Hasan'ı öldürtmüştür.
  6. Kuran Vahyinin ve Hz Muhammedin önüne dikilen, Müşrik mekke ordusunun komutanını Ebu Süfyan'ın oğludur.
  7. Muaviyenin Annesi, Habeşli bir köleye Uhud savaşında, İslam ordusunun başkomutanı Hz Hamza'yı öldürtmüş. Ciğerini göğsünden çıkartıp ağzıyla parçalamış zafer şarkıları söylemiştir. Yine Annesi, Hz Hamza'nın ağzını, dudaklarını, kulaklarını oyup ipe dizip, mekkede müşrik dostlarına göndermiştir.
  8. Muaviyenin kardeşi, amcası ve pek çok yakınları Bedir'de Hz Ali tarafından öldürülmüştür.
  9. Muaviye Kuran'dan ve Hz Muhammed'den intikam yemini etmiş biridir. Kılıçla başaramadığını İslam'dan Kuranı uzaklaştırarak yapmıştır. Kuran yerine Ehli Sünnet'i icat etmiştir. Ehli Sünnetin de Cennete gideceğini Peygamberimizin ağzından kendisi rivayet etmiştir. 
  10. Kendisi Peygamberimiz Mekke'nin kapısına dayanana kadar Müslüman olmamıştır. Müslüman olduktan sadece 2 yıl sonra Peygamberimiz Vefat etmiştir. Vahiy katipliği ve Hadis raviliği bunlara dayanır.
  11. Ehli sünneti kurduğu için kendisi onere edilmiş ve adı anılırken Hazreti denmiştir. Şimdiki hocalar sadece ama sadece Hz Muhammed'i gördüğü için onun cennetlik zannettikleri için, dinimizden Kuranı çıkarmasını görmezden geliyorlar.
  12. Muaviye ile birlikte 100 yıl boyunca Hz Ali'ye beddua etme geleneği başlatılmıştır. Bu uygulamayı ancak ÖMER ABDULAZİZ 100 yıl sonra durdurabilmiştir. Bu uygulama durdurulduğunda dinimize BİDAD SOKULUYOR diye çığıranlar olmuştur.
  13. Hz Ali'nin halifeliğini kabul etmemiş, isyan etmiştir. Hz Ali O'nu valilikten azletmiştir. Kendisi bunu da yerine getirmemiş, bir ordu kurmuştur. Hz Ali Mecburen savaşmış, bunu tam yenilgiye uğratacakken Muaviye kişisi kendi ordusuna mızrak uçlarına Kuran safyalarını saplamalarını emretmiştir. Hz Ali'nin ordusu Hz Alinin uyarılarına rağmen savaşmayı bırakmıştır. Bu savaş: Siffin savaşı Mızrak olayı ile hatırlanır.
  14. Hz Ali Halifeyken, Kendini Halife ilan etmiş, Onu öldürtmüş. Halifeliği ele geçirmiş. Sünnetullah ve Kurana uymayan başka hurafeleri dine sokmuş, Kurana ters olsa da kendi uydurduğu veya uydurttuğu Hadis kavramı ile dine ilaveler, eksiltmeler yapmıştır. 
  15. Beşinci halife...
  16. Oğlu Yezid Hz Hüseyin'i öldürtmüştür. (kerbala). Yanındaki çoluk çocuk kadını kılıçtan geçirdi. Oradan Medineye geçtiler. Orayı talan edip, 900 sahabe karısına tecavüz ettiler. Oradan Mekke'ye gittiler. 3 gün mancılıkla kabeyi mancılıkla yaktı. Ondan sonra gelen ehli beyt imamlarını ya kestiler, ya zehirlediler. İmamı Azam'ın (Ebu Hanife) zindanda kırbaçlanmış cesedi çıktı. 
  17. Bundan sonra Kuran kılıfa konup, duvara asıldı. Asla okunmadı. İlla seslendirildi. Ve getirdiği tüm dini kurallar toprağa gömüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder